Tyto RAW nepečené vanilkové rohlíčky s pravou vanilkou se nemusí sušit, takže jejich příprava vám zabere zlomek času 😉
Ingredience na 20 rohlíčků o velikosti 5 cm:
- 1 šálek kešu (140g)
- 1 šálek vlašských ořechů (100g)
- 6 PL strouhaného kakaového másla (25g)
- 2 vanilkové lusky (dřeň)
- 2-4 PL medu/sirupu z agáve/datlového sirupu
Kakaové máslo nastrouháme a rozpustíme ve vodní lázni. Pozor, kakaové máslo nelze nahradit kokosovým olejem, protože olej má nižší teplotu tání a rohlíčky by se vám v pokojové teplotě roztékaly. Ořechy umeleme. Lusky rozřízneme podélně a nožem vydlabeme dřeň (nikoli semínka). Dřeň vmícháme do 2 PL medu nebo sirupu. Sirup smícháme s rozpuštěným máslem a poté s ořechy a uhněteme těsto. V případě potřeby dosladíme ještě jednou až dvěmi lžícemi medu nebo sirupu. Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na kolečka a vytvarujeme z každého kolečka rohlíček. Dáme ztuhnout do lednice, kde rohlíčky také následně skladujeme v otevřené nádobě. Hotovo 🙂