Raw placky se sušenými rajčaty, rukolou, slunečnicovým a lněným semínkem, okurkou, kapií a rozinkami. Praktická svačinka nebo doplněk k nejrůznějším pomazánkám nebo polévkám 🙂
Na 1 plech placek:
- 35g sušených rajčat (suchých, ne v oleji)
- 15g rukoly
- 45g okurky
- 80g červené nebo žluté kapie
- 45g ovesných otrub
- 25g slunečnicového semínka
- 10g lněného semínka
- 35g rozinek
- 10g psylia
- lžíce medu
- 190ml vody
Rozinky a rajčata namočíme přes noc (každí zlášť) do vody. Ráno rozinky rozmixujeme s 90ml vody na kaši. Lépe se vám bude mixovat větší množství, takže si můžete udělat pastu z dvojnásobného nebo čtyřnásobného množství rozinek i vody a přebytek používat na slazení místo medu či sirupu.
Rajčata zcedíme a rozmixujeme spolu s 100ml vody, okurkou, papií, rukolou a medem na kaši. Do tého kaše v íse vmícháme otruby, lněné semínko, slunečnicové semínko (část semínka můžeme předtím nadrtit nebo umlet, část můžeme ponechat vcelku), psylium a pastu z rozinek.
Sušící podložku vymastíme dlaněmi pomocí cca 4 kapek kokosového oleje. Těsto rozetřeme nožem či jiným vhodným předmětem na cca 4mm tenkou placku. Dávejte pozor, aby se vám v placce nedělala oka. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C 10 hodin z každé strany. Nakrájíme na požadované tvary. Hotovo 🙂