Raw čokoláda bez cukru, sirupu nebo medu, slazená pouze moruší a březovým cukrem – xylitolem. Směs nepraženého kakaa, nepraženého karobu, vanilky a špetky pepře dodává bonbonům nezapomenutelnou chuť, která se rozplývá na jazyku 🙂
Na 30 čokoládek:
- 100g kakového másla
- 5PL raw kakaa
- 1 PL raw karobu
- 40g moruše bílé
- 1 PL xylitolu
- 1/2 lžičky vanilky
- 1 špetka soli
- 2 špetky pepře
Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme kakao, karob, xylitol, vaniku, sůl a pepř. Moruši nejprve umeleme v elektrickém tříštivém mlýnku nebo výkonném mixéru na jemný lepivý prášek a poté dobře rozmícháme v čokoládě. Formičky naplníme a necháme bonbony ztuhnout v mrazáku. Hotovo 🙂