Lehké raw placičky na zeleninovém základě překvapí svou sladkou chutí, která je směsí máku a čokolády 🙂
Na 35 ks knoflíků (o průměru cca 6cm):
- 1kg celeru
- 50g máku
- 30g chia semen
- 30g psylia
- 95g kokosového cukru
- 30g ovesných otrub
- 40g raw čokolády
- 2 PL raw nebo vegan mléka (mandlové, ovesné apod.)
- 70ks slunečnicových semínek
Celer očistíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme společně s čerstvě mletým mákem na kaši. Vmícháme chia, cukr, psylium a otruby a těsto necháme asi hodinu odležet, aby zvláčnělo. Poté tvoříme kuličky, které na sušící podložce rozplácneme dlaní na placičky a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C asi 9 hodin z každé strany. Hotové placičky ozdobíme čokoládovou polevou, kterou jsme si vytvořili rozehřátím raw čokolády ve vodní lázni a přidáním dvou lžic rostlinného mléka. Na polevu položíme doprostřed vždy dvě slunečnicová semínka. Hotovo 🙂