Tyto RAW nepečené perníčky jsou díky sušeným meruňkám krásně vláčné a měkoučké 😉
Navíc obsahují jen 4 prosté ingredience.
Ingredience na 20 perníčků o velikosti 4cm:
- 80g nesířených sušených meruněk
- 40g mandlí
- 2 PL citronové šťávy
- perníkové koření
Sušené meruňky rozsekáme v mixéru, mlýnku nebo ručně na zcela drobno, aby vznikla lepivá pasta obsahující kousky meruněk. Vmícháme citronovou šťávu. Mandle umeleme na prášek. Dohromady s meruňkovou pastou uhněteme těsto a dle chuti okořeníme perníkovým kořením. Před dalším zpracováním těsto můžeme nechat trochu ztuhnout v lednici. Mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme placku a vykrajujeme formičkami požadované tvary. Perníčky sušíme přes noc v horkovzdušné troubě nebo sušičce do teploty 42°C. I přesto by si měly zachovat měkkost a vláčnost. Po usušení necháme ještě více ztuhnout v lednici, kde následně i skladujeme v otevřené nádobě. Hotovo 🙂