RAW zmrzlina je nejjednodušší recept na světě. A přitom chutná skvěle 🙂
Pokud nemáte formičky na nanuky (k dostání např. v IKEA), použijte jakoukoli jinou nádobu, fantazii se meze nekladou 😉
Na 7 porcí:
- 3 měkké zralé banány
- 200ml tučného BIO kokosového mléka
- 1-2 PL medu/datlového sirupu/sirupu z agáve
- karob
Banány nakrájíme na kolečka do nádoby na mixování. (Kokosové mléko kupte v BIO kvalitě a zkontrolujte, že je bez aditiv. Většinou se prodává v plechovkách o objemu 400ml.) Z plechovky lžící vybereme tu tučnější část kokosového mléka (cca 1/2 obsahu plechovky), dosladíme medem a vše rozmixujeme. Formičky plníme do poloviny. Poté vmixujeme do směsi karob dle chuti (asi jednu vychovatou PL) a dolijeme do formiček.
Vložíme na několik hodin do mrazáku. Pokud používáte dřevěná dřívka na nanuky, počkejte nejprve, dokud hmota ve formách částečně neztuhne. Teprve potom zapíchněte ho zmrzliny dřívka a uložte zpět do mrazáku. Při vyprošťování z formiček je dobré je ponořit na pár vteřin do horké vody, aby se povrch zmrzliny odlepil od formy. Hotovo 🙂
Zmrzlinu lze připravovat v mnoha variacích například v kombinaci s kostičkami měkkého ovoce uvnitř (banán, mango, ananas, hruška…) apod. Zmrzlina velmi rychle taje, což je dobré, protože nejlépe chutná napůl roztátá. Dobrou chuť 🙂