Pokud už jste objevili všechny výhody Pickles, můžete toto domácí kvašené zelí využít i při výrobě placek 🙂
Na 5 placek o průměru 10cm:
- 1 šálek pohanky
- 1 šálek pickles
- 1/3 šálku slunečnicového semínka
- 2 PL dýňového semínka
- 1/2 citronu (šťáva)
- 2 stroužky českého česneku
- 3 PL majoránky
- 2 lžičky shoyu
- 1-2 lžičky medu/datlového sirupu
- špetka chilli
- bylinková himalájská sůl dle chuti
Pohanku namočíme a necháme naklíčit. Pokud jste ještě pohanku nikdy neklíčili, postup naleznete v tomto receptu. Naklíčenou ještě mokrou pohanku rozmixujeme nahrubo s kvašeným zelím, přidáme mleté slunečnicové a dýňové semínko a všechny další ingredince a na pečícím papíče vytvoříme placky. Můžete vytvořit jednu velkou placku, kterou v průběhu sušení potom nožem rozrýhujete na čtverečky, nebo můžete dělat placky kulaté jako já, například s použitím vyrobené formičky, jako v tomto receptu. Placky sušíme v horkovzdušené troubě nebo sušičce do 42°C několik hodin (já jsem sušila 8), aby byly dostatečně tvrdé pro sejmutí z papíru, ale ne ještě křupavé. Hotovo 🙂