Chutná vám Studentská pečeť? A to jste ještě neochutnali její zdravou raw variantu. Ta je totiž nesrovnatelně lahodnější, křupavěší a úplně se rozplývá na jazyku… Uvidíte sami 🙂
Na 1 tabulku:
- 65g raw kakaového másla (Lifefood)
- 20g vlašských ořechů
- 5 PL raw odtučněného kakaa (Lifefood)
- 2-3 PL medu/sirupu z agáve
- 8 sušených datlí
- nepatrná špetka soli (není nutné!)
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme kakao, med/sirup, případně špetku soli. Ořechy a datle nasekáme. Připravíme si vhodnou formičku. Pokud nemáte silikonovou formičku na výrobu čokolády, můžete použít jakoukoli krabičku, kterou vyložíte potravinovou fólií, by šla ztuhlá čokoláda vyklopit. Ořechy a datle nasypeme do formičky a zalijeme dobře promíchanou čokoládou. Sladidlo má tendenci klesat ke dnu, takže se nelekáme toho, že hladina čokolády není sladká. Ve výsledné chuti to nebude poznat. Necháme ztuhnout v mrazáku (cca 30 min), vyklopíme z fomičky a debužírujeme. Hotovo 🙂
Varianta pro malé děti a prarodiče: Rozmixujte ořechy a datle společně s čokoládou ve výkonném mixéru, abyste docílili hladké textury bez kousků. Čokoláda se vám bude poté rozplývat na jazyku bez kousání 🙂