Tyhle raw perníčky vám rády pomohou ozdobit děti 🙂
Na 2 plechy perníčků:
- 150g pohanky
- 50g vlašských ořechů
- 10 datlí
- 5 PL kokosového cukru/medu
- 5 PL raw kakaa (Lifefood)
- 1 lžička pravé vanilky (Lifefood)
- 25g kakaového másla (Lifefood)
- 8 kapek kokosového oleje
- ořechy nebo sušené ovoce na ozdobu
Pohanku namočíme přes noc do studené vody. Ráno zcedíme a propláchneme. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Datle nakrájíme na kostičky, ořechy umeleme v mlýnku na prášek a oboje vmixujeme do kaše, aby byla hladká. Poté vmícháme 3 PL cukru/medu, 3 PL kakaa a vanilku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a přeneseme na dva pečícící papíry vymazané kokosovým olejem nebo na dvě sušící podložky. Přikryjeme potravinovou fólií a válečkem nebo rukama vytvarujeme asi 3-4 mm tenkou placku. Odlepíme fólii a těsto sušíme 6 hodin z jedné a 6 hodin z druhé strany. Při otáčení postupujeme následovně: placku přikryjeme druhou podložkou, opatrně otočíme a odlepíme původní podložku.
Když jsou placky suché, formičkami na perníčky vykrajujeme tvary. Mezitím si můžeme ve vodní lázni rozpustit kakaové máslo, přidáme 2 PL kakaa a 2 PL cukru/medu. Dobře promícháme a do této polevy namáčíme perníčky. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo sušeným ovocem. Dáme na pár minut ztuhnout do mrazu. Hotovo 🙂