Raw čokoláda v podobě slepovaných velikonočních vajíček, které nadchnou nejen děti (ale s těmi vás bude bavit příprava nejvíc) 🙂
Jako formu na tuhle dobrůtku jsem použila stojánek na vejce, který bývá součástí ledniček.
Na tři zeměkoule:
- 55g raw kakaového másla (Lifefood)
- 5PL raw kakaa (Lifefood)
- 2PL raw sirupu z agáve (Lifefood)
- 25g bio rozinek (Lifefood)
- špetka soli
- troška kokosu
- troška dýňových semínek
Když jsem hledala, v čem odlít raw velikonoční vajíčka, padl můj zrak na nepoužívaný stojánek na vejce, který byl ve výbavě ledničky. Aby se čokoláda ze stojánku dobře vyklepávala, vymazala jsem ho sirupem z agáve a vysypala mletým dýňovým semínkem, mletým sušeným kokosem a raw kakaem. Bývala bych určitě použila i mletou kustovnici, ale tu jsem zrovna neměla. Jak dopadl výsledek, můžete posoudit sami z fotografií 🙂
Čokoládu si vyrobíme následovně: ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, vmícháme kakao, sirup z agáve a sůl. Pomocí polévkové lžíce pomalu plníme připravený stojánek těsně pod okraj. Necháme ztuhnout v mrazáku, připravíme si na stůl utěrku a položíme na ni stojánek vzhůru nohama. Poklepeme na něj vařečkou či jiným šikovným nástrojem. Možná budete muset víc než jen poklepat, ale žádný strach! 🙂
Vyklopené půlky zeměkoulí slepíme k sobě „marmeládou“, kterou si vyrobíme z mletých rozinek (ideálním mlýnkem je ten elektrický na kávu), které jsme smíchali se dvěma kávovými lžičkami mletého dýňového semínka. No není to nádhera? Dobrou chuť 🙂