K výrobě tohoto raw nepečeného beránka budete potřebovat speciální formu nejmenované známé značky (cena asi 150kč). Podrobný videonávod naleznete pod receptem 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.
- 140g mandlí
- 140g fresh datlí
- 4PL kokosového cukru
- špetka soli
- 100g kakaového másla
- 170g kešu ořechů
- 1 banán
- sáček agarového prášku
- 1 citron
- 6 dýňových semínek
- 2 hřebíčky
- 2 sušené plody kustovnice
- 3 rozkvetlé macešky
kakaová vrstva:
- 0,6 banánu
- 2 PL raw kakaa
- špetka soli
- 2 PL sirupu z agáve/medu
zelená vrstva:
- 75g manga
- 2PL sirupu z agáve/medu
- 1PL citronové šťávy
- 2 lžičky zeleného ječmene
Mandle umeleme ve výkonném mixéru nebo mlýnku na kávu. Smícháme s kokosovým cukrem a solí. Datle vypeckujeme a uhněteme z nich těstíčko. Smícháme se sypkou směsí a vytvoříme tuhé těsto. Formu na beránka si vyložíme folií (jinak riskujeme, že se nám ho nebude dařit vyklopit) dle videoreceptu. Natlačíme do ní těsto a dáme mrazit.
Kešu ořechy umeleme, kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni. Rozmixujeme větší polovinu banánu s 65ml tekutého másla, 85g mletých kešu, kakaem, sladidlem a solí. Zbytek banánu a část dalšího použijeme na druhou vrstvu beránka. Banány krájíme na podélné plátky a pokládáme na korpus. Zalijeme kakaovou hmotou a dáme mrazit.
Na zelenou vrstvu použijeme 75g manga, které rozmixujeme se zbytkem kakaového másla, citronem, zbytkem kešu ořechů, zeleným ječmenem a sladidlem. Nalijeme na beránka a dáme mrazit.
Polovinu sáčku agarového prášku rozmícháme s 1/2l vody a za občasného míchání uvedeme k varu. Odstavíme a necháme chladnout. Dochutíme citronem a sladidlem dle chuti. Beránka si zatím ozdobíme květinami, semínky a kustovnicí dle videoreceptu. Když je agar vlažný, ale ještě teče, pomocí lžíce pomalu zaléváme povrch beránka. Nedělejte vrstvu agaru příliš tlustou, aby zůstala co nejvíce čirá. Necháme ztuhnout v lednici. Poté opatrně odstraníme formu i fólii. Hotovo 🙂