• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • E-SHOP

Velikonoční beránek s maceškami

raw-beranekK výrobě tohoto raw nepečeného beránka budete potřebovat speciální formu nejmenované známé značky (cena asi 150kč). Podrobný videonávod naleznete pod receptem 🙂

Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.

  • 140g mandlí
  • 140g fresh datlí
  • 4PL kokosového cukru
  • špetka soli
  • 100g kakaového másla
  • 170g kešu ořechů
  • 1 banán
  • sáček agarového prášku
  • 1 citron
  • 6 dýňových semínek
  • 2 hřebíčky
  • 2 sušené plody kustovnice
  • 3 rozkvetlé macešky

kakaová vrstva:

  • 0,6 banánu
  • 2 PL raw kakaa
  • špetka soli
  • 2 PL sirupu z agáve/medu

zelená vrstva:

  • 75g manga
  • 2PL sirupu z agáve/medu
  • 1PL citronové šťávy
  • 2 lžičky zeleného ječmene

Mandle umeleme ve výkonném mixéru nebo mlýnku na kávu. Smícháme s kokosovým cukrem a solí. Datle vypeckujeme a uhněteme z nich těstíčko. Smícháme se sypkou směsí a vytvoříme tuhé těsto. Formu na beránka si vyložíme folií (jinak riskujeme, že se nám ho nebude dařit vyklopit) dle videoreceptu. Natlačíme do ní těsto a dáme mrazit.

Kešu ořechy umeleme, kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni. Rozmixujeme větší polovinu banánu s 65ml tekutého másla, 85g mletých kešu, kakaem, sladidlem a solí. Zbytek banánu a část dalšího použijeme na druhou vrstvu beránka. Banány krájíme na podélné plátky a pokládáme na korpus. Zalijeme kakaovou hmotou a dáme mrazit.

Na zelenou vrstvu použijeme 75g manga, které rozmixujeme se zbytkem kakaového másla, citronem, zbytkem kešu ořechů, zeleným ječmenem a sladidlem. Nalijeme na beránka a dáme mrazit.

Polovinu sáčku agarového prášku rozmícháme s 1/2l vody a za občasného míchání uvedeme k varu. Odstavíme a necháme chladnout. Dochutíme citronem a sladidlem dle chuti. Beránka si zatím ozdobíme květinami, semínky a kustovnicí dle videoreceptu. Když je agar vlažný, ale ještě teče, pomocí lžíce pomalu zaléváme povrch beránka. Nedělejte vrstvu agaru příliš tlustou, aby zůstala co nejvíce čirá. Necháme ztuhnout v lednici. Poté opatrně odstraníme formu i fólii. Hotovo 🙂

« Kebab falafel
Carpaccio z řepy s kešu sýrem »

Náš E-SHOP!

Vstoupit

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013