Raw rýže existuje. Už jsem o ní psala v jiných receptech. Říká se jí divoká indiánská rýže a vlastně to není pravá rýže, ale tráva rostoucí ve velkých jezerech. Její výhodou je, že lze jíst pouze máčená, a dokonce tak má i lepší chuť než po uvaření 🙂
Pokud použijete v receptu brusinky sušené mrazem, dodáte kaši zdraví prospěšné antioxidanty.
Na 1 porci:
- hrst indiánské rýže
- 1 banán
- 1 lžička pravé vanilky (Lifefood)
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 PL medu/sirupu
- brusinky, maliny či jiné ovoce
Rýži namočíme přes noc, ale ještě lépe na celý den do studené vody, aby byla několik cm pod hladinou. Poté zcedíme a smícháme s rozmixovaným banánem, citronem, vanilkou a medem/sirupem. Ozdobíme ovocem a ihned podáváme 🙂