Lehký a rychlý raw dezert s příchutí švestek, máku a čokolády 🙂
Na 1 porci:
- 50g sušených švestek
- 3 PL gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 2 PL bílého máku (může být i tmavý)
- 2 PL xylitolu nebo medu či sirupu
- 20g raw čokolády
- 2 PL raw nebo vegan mléka
Švestky rozmixujeme s gelem, sladidlem dle výběru a čerstvě mletým mákem na kaši. Drobné kousky švestek nevadí. Pohodlněji se vám bude vyrábět více porcí dortíku. Kaši přendáme do formičky (případně více formiček) a dáme mrazit. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou naředíme asi dvěma lžícemi raw nebo vegan mléka. Já používám domácí raw slunečnicové nebo kupované vegan mandlové. Dortík vyndáme z formičky až, když je tuhý natolik (ale zase ne zmrzlý na kámen :)), aby se nám při vyndavání nepomačkal. Poté polijeme polevou. Hotovo 🙂