Raw sušenky s kakaovou příchutí můžete vyrobit i bez použití kakaových bobů, které lze nahradit raw kakaovým práškem. Kakaové boby mají výraznější chuť a po umletí i hrubší strukturu. Obsahují široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Jsou primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě.
Mimo jiné působí čokoláda na lidský organismus i uklidňujícím a povzbuzujícím účinkem, za což jsou zodpovědné látky anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin.
Raw kakao je chuťově podobné tomu klasickému praženému, ovšem je samozřejmě chutnější 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.
Na přibližně 10 sušenek:
- 13 fresh datlí (120g)
- 50g dýňového semínka
- 3 PL chia semínka
- 50g kakaových bobů/raw kakaa (Lifefood)
Datle vypeckujeme, dýňová semínka umeleme a oboje uhněteme rukama do jednolité hmoty. Přidáme celé chia semínko a mleté kakaové boby. Opět hněteme až do tuhého těsta. Na umletí semínek a bobů můžete použít výkonný mixér nebo elektrický mlýnek na kávu. Uválíme váleček o průměru cca 4 cm a nakrájíme ho na 1,5cm silná kolečka. Kolečka sušíme v sušičce na program Raw nebo horkovzdušné troubě 10 hodin z jedné a 10 hodin z druhé strany. Hotovo 🙂