Banánové chipsy. Na tuhletu ňaminku jsem narazila v jednom obyčejném plechovém stánku ve vesničce na ostrově Gan. Jednalo se ovšem o banánové chipsy smažené, takže nic zdravého pro náš denní jídelníček. A tak mě napadlo zkusit stejné (nebo alespoň podobné) chuti dosáhnout během zdravého procesu raw sušení do 42°C. Kromě jisté křupavosti, které se raw sušením dosahuje těžko, se záměr vydařil – chipsy chutnají příjemně čokoládovo-karamelově… a samozřejmě banánově 🙂
Na 1 misku:
- 1 banán
- 1PL medu/sirupu
- 1/2 lžičky vanilky
- 1PL raw karobu
- 1 špetka soli
- 1PL vody
Banán si nakrájíme na tenká kolečka a tato kolečka rozložíme na sušící plát nebo pár kapkami kokosového oleje vymazaný pečící papír. Smícháme med, vanilku, karob, sůl a vodu a touto směsí kolečka z obou stran pomocí silikonového štětečku nebo mastipírka potřeme. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C asi den a půl (36 hodin), ale v polovině této doby kolečka otočíme. Hotovo 🙂