Jídlo na párty pro děti nebo jako zpestření slavnostní tabule pro návštěvy 🙂
Pro jeho vytvoření potřebujete jen 3 ingredience!
Prášek mesquite dodá těstu karamelovou příchuť, zahustí ho a našemu tělu dodá minerály 🙂
Na 32 kusů:
- 12 banánů
- 4 PL medu/sirupu z agáve
- 2 PL mesquite (Lifefood)
Těsto vytvoříme rozmixováním 4 banánů s medem/sirupem a práškem mesquite. Rozetřeme na dva papíry na pečení, které jsme vymazali tenoučkou vrstvičkou kokosového oleje. (Nebo si pořiďte silikonové podložky a můžete připravovat sušená jídla zcela bez tuku.) Dbáme na to, aby vrstva těsta byla všude stejně vysoká (několik mm). Sušíme v sušičce na program Raw 12 hodin, nebo v troubě s horkovzduchem na teplotu 42°C.
Když jsou placky hotové, rozkrojíme každou na 4 stejné díly a do každého zabalíme jeden banán. Banány jsou trochu zahnuté, proto je silou narovnáme. Placku si vždy na okrajích, které se mají k sobě přilepit, navlhčíme prsty vodou a pevněji stlačíme, dokud těsto nepřilne. Těsto by se mělo téměř hned slepit a vytvořit ruličku. Tu ostrým nožem pomalu opatrně nakrájíme na širší kolečka (cca 2 cm). Okraje, kde se banán zužuje, odkrojíme a nepoužijeme (sníme, nevyhazujeme! :)) I tak by nám ale z jednoho banánu měly vzniknout minimálně 4 kusy sushi. Ihned podáváme, banány rychle hnědnou (případně potřeme plochy banánů citronovou šťávou). Hotovo 🙂