Raw palačinky jsou jedním z nejúspěšnějších raw receptů. Tyhle kokosové vás ale nadchnou svou jemnou sametovou chutí 🙂
Mladé kokosy už se běžně prodávají v Bille, Makru i u vietnamských prodejců. Lze si je také objednat přes internet.
Na 2 palačinky:
- dužina ze 2 mladých kokosů
- 4 kousky sušené nesířené papáji nebo jiného sušeného ovoce, které lze strouhat (například mango nebo ananas)
- hrst jahod
- 1 PL xylitolu (březový cukr)
- 1 PL chia semínek
- sirup z agáve nebo rozmixované ovoce
Dužinu z kokosu rozmixujeme s xylitolem do zcela hladké kaše. Poté ručně vmícháme chia semínka a nastrouhanou papáju. Sušící podložku vymažeme pár kapkami kokosového oleje. Kaši namažeme na podložku, aby vznikla jednolitá placka o výšce cca 2-3 mm. Sušíme cca 3 hodiny v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C, poté placku překopíme jiným plechem či roštem a otočíme ji tak na rub. Sušící podložku opatrně odloupneme a pokračujeme v sušení cca další 3 hodiny.
Výsledná placka by měla být pružná a ohebná. Abychom získali dvě palačinky, placku rozřízneme na polovinu. Naplníme ji rozmixovaným ovocem a kousky jahod. Stejným způsobem dobrotu i ozdobíme a můžeme podávat. Pokud si palačinky připravujete dopředu, ozdobte je až těsně před servírováním. Hotovo 🙂