• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • Apka

Rýžová rajčata

P1050718 (Medium)

Budete se divit, ale i rýže lze jíst RAW, tedy nevařená 🙂 Jedná se ale o speciální druh rýže, tzv. divokou neboli indiánskou rýži. Tato divoká rýže nevyžaduje tepelnou úpravu a je možné ji po namočení pohodlně jíst :)

Divoká rýže je oblíbená pro svůj obsah bílkovin, vlákniny, vitaminů skupiny B, aminokyseliny lysin a draslíku. Ne každý přitom ví, že se ve skutečnosti nejedná o rýži, ale o semena plané vodní trávy rostoucí u velkých amerických jezer. Oproti klasické rýži má divoká rýže méně tuku, nižší glykemický index a naopak vyšší podíl vlákniny a bílkovin.

  • 1 šálek divoké rýže
  • 4 rajčata
  • 1 PL tahini
  • 1/2 PL nama shoyu
  • 1 PL medu/sirupu z agáve/datlového sirupu
  • 1 PL citrónové šťávy
  • okurka na ozdobení

Rýži namočíme asi na 18 hodin do vody. Měla by za tu dobu zcela změknout a rozpraskat. Poté rýži propláchneme a necháme v cedníku schnout. Vydlabeme si rajčata a dřeň vmícháme do rýže. Smícháme tahini, nama shoyu, med nebo sirup a citron a výslednou omáčku vmícháme také do rýže. Touto kaší naplníme rajčata. Dozdobíme okurkou. Hotovo 🙂

Tento recept si můžete ozvláštnit přidáním vlašských ořechů nebo libovolných semínek, čerstvých bylinek či koření. Fantazii se meze nekladou 🙂

 

« Jablečné tolary
Máme jíst sóju? A kterou? »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Nastavení Cookies