Toto raw rizoto s divokou rýží zasytí díky vysokému obsahu vlákniny a současně se nebudete po jídle cítit unavení 🙂
Divoká indiánská rýže se dá objednat na internetu nebo ji seženete v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2. Kilogram této rýže stojí až 600 korun, ale je možné ji koupit v malém balení. Rýže ve vodě opravdu bohatě nabobtná, takže 100 gramů zasytí až dvě osoby 🙂
Na 2 porce:
- 100g divoké rýže
- 1/2 avokáda
- 3 rajčata
- 8 sušených rajčat v oleji nebo suchých
- 10 vlašských ořechů
- 1/2 žluté kapie
- 1/2 červené kapie
- 1PL oregana
- 1 PL medu/sirupu z agáve
- 1 PL jablečného octa
- 2-3 stroužky česneku
- špetka chilli (není nutné)
Rýži namočíme do misky s vodou (vody by mělo být raději dvakrát více) na 12-24 hodin. Zrna musí popraskat jako na obrázku, potom se snadno jí. Po uplynutí doby máčení rýži zcedíme. Čerstvá rajčata rozmixujeme s octem, medem/sirupem, česnekem, oreganem a 4 sušenými rajčaty. Pokud máte suchá sušená rajčata, doporučuji je nechat marinovat několik hodin v 1dcl vody se 3 PL octa a 1 PL medu/sirupu z agáve, aby změkla. Kdo má rád pálivé, přihodí do mixéru špetku chilli. Všechny zbylé ingredience nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a promícháme s rýží. Zalijeme rajčatovou omáčkou a ihned podáváme. Hotovo 🙂