Raw čokoláda nemusí být jen z kakaa a kakaového másla. Vyzkoušejte raw karob a sladkou moruši. Budete překvapeni, jak jednoduché, a přitom fantastické to je… 🙂
Karob je známý též pod názvem svatojánský chléb. Neobsahuje laktózu, cholesterol, téměř žádný tuk a má vysoký obsah vlákniny. Obsahuje velké množství přírodních cukrů, takže je přirozeně sladký a pokrmy s ním není nutné tolik doslazovat. Karob je vyráběn mletím lusků stromu zvaného rohovník, pocházejícího ze Středozemí.
Různé barvy karobového prášku vyvolávají často otázku, jak rozpoznat ten skutečně pravý raw karob. Je to jednoduché. Většina karobu na trhu je zpracovávána z opražených karobových lusků. Pražení lusků jim dodává tmavě hnědou barvu, která je jednoznačným vodítkem, že prášek byl zpracován za vysoké teploty. Skutečně raw karob má lehce hnědo-béžovou barvu (na rozdíl od praženého karobu nepřipomíná kakao) a jeho chuť je mnohem jemnější, přitom plnější a velice specifická. Rozdíl jednoduše pozná každý 🙂
Na 1 šálek:
- 50g moruše bílé
- 1 PL raw karobu (Lifefood)
- 1 PL raw kakaa
- 200ml teplé vody (ne horké)
Všechny ingredience pouze rozmixujeme dohladka. Dáme pozor, aby voda nebyla horká, ale jen příjemně teplá. Ihned konzumujeme. Hotovo 🙂