Obloženou mísu v raw stylu můžete mít i díky tomuto receptu na raw salám 🙂
Na dvě mísy:
- 100g slunečnicových semínek
- 20g sušených rajčat (Lifefood)
- 1 čerstvé rajče
- 1 PL jablečného octa
- 1-2 PL medu/sirupu
Semínka namočíme do misky se studenou vodou ideálně přes noc. Poté zcedíme a rozmixujeme společně s čerstvým rajčetem, octem a medem nebo sirupem na kaši. Přidáme sušená rajčata a také rozmixujeme zcela dohladka. Natřeme směs v tenké, avšak souměrné a soudržné vrstvě na dvě sušící podložky nebo dva pečící papíry vymazané pár kapkami kokosového oleje (silikonové sušící podložky vymazávat nemusíte) a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C cca 5 hodin.
Placky by po usušení měly být pružné a ohebné. Rozkrájíme na čtverce a naaranžujeme spolu ze zeleninou na mísy. Pokud chcete mít mísy také se sýrem, podívejte se na recept: Carpaccio z řepy s kešu sýrem.
Hotovo 🙂