Raw ovesné sušenky k snídani, s rostlinným mlékem nebo čajem jako zdravá svačinka, která zasytí 🙂
Na 1 plech sušenek:
- 100g raw ovesných vloček
- 2 banány
- 15g kešu
- 1 PL psylia
- 2 PL slunečnicového semínka
- 4 PL rozinek
- 10g čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky pravé vanilky (Lifefood)
- 1 lžička sušené nebo čerstvé pomerančové kůry
- 2 špetky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
Banány rozmixujeme společně s 2 lžícemi rozinek, kešu ořechy, kořením, psyliem, pomerančovou kůrou a zázvorem na kaši. Poté vsypeme vločky a ještě chvíli mixujeme na nižší rychlost, aby těsto mělo strukturu a nebylo zcela hladké. Jako poslední přidáme slunečnicové semínko, které již mixovat nemusíme, ale chvilka mixování mu neuškodí.
Těsto nabíráme lžící rovnou z mixéru a tvarujeme na pečícím papíře (raději ho vymažte pár kapkami kokosového oleje) nebo na sušící podložce kolečka sušenek. Sušenky sušíme v sušičce na program Raw nebo horkovzdušené troubě na 42°C 10 hodin z každé strany, případně kratší dobu, dle toho, jak moc chceme sušenky křupavé. Hotovo 🙂