I müsli lze připravit raw, a to bez lepku, cukru a tuku. Přesto si na nich pochutnáte úplně stejně jako na těch běžných z obchodu 🙂
Na 3 porce:
- 100g pohanky
- 100g rozinek
- 3 fíky (nebo jiné suš. ovoce)
- 1 banán
- 1 PL skořice
- 1 PL raw odtučněného kakaa (Lifefood)
- 2 PL vody
Pohanku namočíme přes noc do vody, ráno propláchneme, zcedíme a prosušíme trochu na čisté utěrce. Můžeme ji nechat i naklíčit, ale není to nutné. Rozinky rozmixujeme s banánem, fíky, skořicí, kakaem a vodou. Smícháme s pohankou a směs namažeme v tenké vrstvě na sušící podložku nebo pečící papír. Sušíme 6 hodin v sušičce na program Raw, nebo v horkovzdušené troubě na 42°C. Poté vlhkou placku otočíme a sušíme dalších 6 hodin. Placku rozlámeme nebo rozkájíme na malé kousky. Müsli jsou hotové 🙂
Místo mléka můžete použít třeba makové mléko, nebo rostlinné mléko bez tuku z mého videa, případně rozmixovaný banán atd. Dobrou chuť 🙂