Raw marcipán, který nejen, že je chuťově vynikající, ale navíc ho budete mít hotový za chviličku 🙂
Na 600g:
- 200g mandlí
- 200g kešu
- 10 PL medu (nebo dle chuti)
- 4 PL kokosového cukru
- 1,5 PL pravé vanilky (Lifefood)
- 1 velká špetka soli
- raw kakao (Lifefood) na obalení
Mandle a kešu umeleme ve výkonném mixéru nebo elekrickém mlýnku na kávu. Smícháme dohromady a vmícháme ještě vanilku, kokosový cukr a sůl. Poté přidáme med a uhněteme do tuhého těsta. Vytvarujeme buď štolu, nebo třeba kuličky. Do hlubokého talíře nasypeme vrstvu kakaa a marcipán v ní „vyválíme“. Přebytečné kakao oprášíme rukama. Dáme ztuhnout do chladu a ihned můžeme konzumovat. Lepší je ale marcipán jeden den odleželý. V lednici vydrží teoreticky cca dva týdny, ale to se nestane, protože ho někdo do té doby zaručeně sní 🙂