Ano, i raw klobása bez masa se dá vytvořit – jednoduše ze semínek, oříšků a koření. Zní to podivně, ale je to tak 🙂
Klobáska je pikantní, velmi sytá a pro zpestření například salátu nebo raw špaget vám postačí jen malý kousek 🙂
Na 1 uzenku:
- 80g pekanových nebo vlašských ořechů
- 2 PL dýňových semínek
- 2 PL slunečnicových semínek
- 2 PL chia semínek
- 8 PL raw ovesných vloček
- 120g sušených rajčat (suchých, ne v oleji)
- 2 PL raw amino barbecue omáčky nebo shoyu omáčka v množství dle chuti
- 1 – 4 PL medu dle chuti
- 1/2 PL mletého kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- 4 stroužky česneku
- 8 kuliček nového koření
- 4 lžičky mletého rozmarýnu
- 2 PL oregana
- 3 PL sladké papriky
Ořechy, dýňová semínka, slunečnicová semínka, sušená rajčata, 1 PL chia a 2 PL raw ovsa nasypeme do mixovací nádoby a rozemeleme na hustou hmotu. Poté těsto vložíme do mísy a přisypeme druhou PL chia semen, 6 PL raw ovsa, papriku, pepř, oregano, prolisovaný česnek, mletý rozmarýn, mletý kmín a mleté nové koření (použijeme např. elektrický mlýnek na kávu), přidáme amino omáčku nebo shoyu omáčku, med a vše prohněteme. Vytvarujeme klobásku a dáme uležet do druhého dne do lednice. Hotovo 🙂