Tatarák:
- 1 šálek sušených rajčat (suchých, ne v oleji)
- 5-6 datlí
- 2/3 šálku mandlí
- 1/4 šálku sezamu
- 1/4 šálku kešu ořechů
- 1/4 šálku lněných semínek
- 1,5 PL tahini
- 1 PL nasekané čerstvé bazalky
- 6 PL olivového oleje
- 4 PL citrónové šťávy
- 1 PL jablečného octa
- 1 lžička granulovaného česneku
- sladká paprika
Dip:
- 2 rajčata
- 1/2 červené kapie
- sladká paprika
- chilli
- citrónová šťáva
- sirup z agáve
- sůl
Sušená rajčata, datle, mandle, sezam, kešu a len rozmixujeme – ne docela na prášek, drobná textura je žádoucí. Vmícháme zbytek ingrediencí a vytvarujeme porce. Zeleninu na dip rozmixujeme do hladka a ochutíme zbylými ingrediencemi dle chuti. Podáváme s vodnatou zeleninou. Žádné další přílohy nejsou třeba, uvidíte, jak je to syté 🙂