Raw sušené placky lze použít nejrůznějším způsobem. Pokud máte rádi lehká a svěží jídla a současně se rádi do něčeho zakousnete, závitky jsou ideální variantou 🙂
Jako zálivku na zeleninovou náplň závitků můžete použít například kešu tatarku z receptu: Kebab falafel. Další možností je raw tahini, avokádové guacamole apod.
Na 2 závitky:
- 2 rajčata
- 1 malá mrkev
- 1 PL chia semínek
- 1/2 PL jablečného octa
- 1/2 PL medu nebo sirupu
- libovolná směs zeleniny na náplň
- zálivka dle chuti
Rajčata, mrkev, ocet a sirup rozmixujeme na zcela hladkou hmotu. Poté vmícháme lžíci semínek a hmotu natřeme na sušící podložku nebo olejem slabě vymazaný pečící papír. Na vymazání stačí 4 kapky. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C přibližně 10 hodin. Z této placky budete mít dva závitky.
Pokud nehodláte závitky ihned konzumovat, neplňte je předem, protože vlhkost náplně by placku rozmočila. Po naplnění závitky ihned podávejte. Dobrou chuť 🙂