- 2 šálky mandlí
- 1/2 šálku lněného semínka
- 2 střední červené řepy
- 3 jablka
- 1 avokádo
- 2 stroužky česneku
- 2 PL tamari
- 1/2 citrónu
- chilli (dle chuti)
- jablečný ocet
- sirup z agáve
- oregáno
- římský kmín
- sůl
- rozinky
Mandle a lněné semínko umeleme, přidáme oregáno, česnek, sůl, šťávu z půlky citrónu, chilli, tamari a pár kapek vody a zpracujeme rukama těsto. Těsto natlačíme do korpusu a dáme mrazit. Ŕepu nakrouháme na plátky a zalijeme několika PL jablečného octa (dle chuti) a sirupem z agáve (dle chuti). Přidáme špetku bílého pepře a lžičku drceného římského kmínu. Jablka rozmixujeme s avokádem a částí pyré namažeme korpus. Nahoru naklademe řepu. Zbytek pyré podáváme zvlášť. Zdobíme rozinkami. Hotovo 🙂