Raw cheescake se svěží pomerančovou příchutí může být sytou snídaní nebo pohoštěním pro návštěvy a navíc v něm použijeme drť, která nám zbyla po výrobě mandlového mléka 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných velkých obchodech.
Na dort o průměru 16 cm:
- drť z mandlí (původní množství mandlí 200g)
- 100g mandlí
- 13 fresh datlí
- 4 PL kokosového cukru
- 2 PL raw kakaa (Lifefood)
- špetka soli
Krém:
- 75g raw kakaového másla (Lifefood)
- 125g kešu ořechů
- 1 střední pomeranč (320g s kůrou)
- 3,5 PL raw sirupu z agáve (Lifefood)
- 2 PL citronové šťávy
- nastrouhaná raw čokoláda Lifefood na zdobení
Z 200g mandlí vyrobíme mandlové mléko podle tohoto receptu. Drť pořádně vyždímeme, rozprostřeme na talíř a necháme sušit (můžeme dát do sušičky). Když je drť jen velmi mírně vlhká, smícháme ji s 100g mletých mandlí, kakaem, cukrem a špetkou soli. Fresh datle vypeckujeme a rukama rozhněteme na těstíčko. Zahněteme do nich mandlovou směs, až nám vznikne jednolité tužší těsto. Natlačíme je do formy a dáme chladit do lednice.
Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do něho raw sirup z agáve. (Med se v másle hůře rozpouští, ale také by to šlo.) Kešu ořechy umeleme ve výkonném mixéru nebo mlýnku na ořechy. Pomeranč rozmixujeme na hladkou kaši bez kousků. Přilijeme oslazené máslo, citronovou šťávu a přisypeme kešu ořechy. Vše mixujeme do hladka. Nalijeme krém na dort a dáme ztuhnout asi na hodinu do mrazáku. Ozdobíme strouhanou čokoládou a nožem namočeným v teplé vodě krájíme. Hotovo 🙂