Tahle lehká raw pizza bez ořechů může bez problémů patřit do vašeho všedního jídelníčku 🙂
- 100g pohanky
- 60g mrkve
- 2 PL chia semen
- 1 PL oregana
- 2 PL medu
- 2 špetky soli
- 2 rajčata
- 2ks sušených rajčat (Lifefood)
- 1 PL jablečného octa
- paprika koření dle chuti
- chilli dle chuti
- hlávkový salát nebo špenát
- kousek žluté kapie
- kousek oranžové kapie
- kousek cibule
- 1 stroužek česneku
Pohanku namočíme přes noc, ráno slijeme a propláchneme. Rozmixujeme ji s mrkví, mletým chia semínkem, solí a jednou lžící medu. Poté vmícháme 1/2 PL jemně nadrceného oregana. Vytvarujeme placku a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C na podložce pro sušení nebo pečícím papíře (vymazaném pěti kapkami kokosového oleje) 4 hodiny. Poté otočíme (překlopíme placku společně s podložkou na druhou podložku a odlepíme původní podložku) a sušíme další hodinu. Rozmixujeme rajčata, sušená rajčata, česnek, ocet, papriku, případně chilli a 1 PL medu. Poté vmícháme 1/2 PL oregana a potřeme směsí placku. Kapii a cibuli nakrouháme na tenké plátečky. Listovou zeleninu natrháme na menší lístky. Na placku klademe nejdříve listovou zeleninu, potom kapii a nakonec cibuli. Na závěr můžeme posypat ještě troškou oregana. Ihned podáváme. Hotovo 🙂