Tahle raw pohanková kaše chutná prostě skvěle. Sladce a svěže 🙂
Přitom její příprava vám nezabere ani pět minut. Předpokladem je, že máte naklíčenou, nebo alespoň namočenou pohanku. Ale protože je tohle ideální jídlo na snídani, není problém si před spaním pohanku namočit do vody (aby byla ponořená).
Snažte se používat bio pohanku, nebo alespoň světlou, tepelně neupravenou pohanku (tu tepelně upravenou poznáte podle toho, že je hnědá). Na obrázku je kaše ještě zalitá sirupem z jakonu (Lifefood), nicméně nemusíte se bát, že bez přislazení nebude kaše chutná. Ovoce ji osladí dostatečně 🙂
Na 1 porci:
- 30g pohanky
- 1 banán
- 1 jablko
- 1 citron
- skořice dle chuti
- sirup z jakonu (Lifefood)
Pohanku přes noc namočíme a ráno zcedíme a propláchneme. Banán roztlačíme vidličkou nebo rozmixujeme. Jablko nastrouháme (klidně včetně slupky). Smícháme vše dohromady, zalijeme citronovou šťávou z poloviny až jednoho citronu, posypeme skořicí dle chuti, případně můžeme ještě přidat sirup z jakonu. Je to opravdu ňaminka! 🙂