Tyto raw chipsy chutnají po kari, paprice, ale také mají sladko-kyselou příchuť 🙂
Na 1 plech:
- 80g pohanky
- 4 PL chia semínek
- 1 PL kari
- 2 PL papriky
- 2 lžičky oregana
- 3,5 PL jablečného octa
- 1,5 – 2 PL medu
- 2 lžičky shoyu omáčky
- 3 špetky soli
- 1/2 šálku vody
Pohanku namočíme přes noc do vody a ráno zcedíme a propláchneme. Chia semínka umeleme v elektrickém mlýnku na kávu nebo výkonném mixéru. Všechny ingredience smícháme v mixéru dohromady, kaši naneseme v jednolité vrstvě na pečící papír nebo silikonovou podložku a sušíme 14 hodin v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C. V průběhu sušení můžeme placku rozrýhovat kráječem na pizzu nebo nožem na požadované tvary. Hotovo 🙂