Zdravé mlsání nejen pro děti, jako cukroví nebo jen tak k čaji… K sušenskám můžeme podávat pomerančovou RAW marmeládu 🙂
Sušenky:
- 1 menší šálek pohanky
- 10 datlí
- 2 PL karobu
- 1/2 pomeranče (šťáva)
- 5 sušených meruněk
- perníkové koření
- datlový sirup/sirup z agáve
Marmeláda:
- 1/2 pomeranče
- 2 PL chia semínek
- sirup z agáve/med
Pohanku namočíme přes noc a ráno zcedíme a propláchneme. Datle a meruňky pomeleme v mlýnku na kávu nebo rozmixujeme ve výkonném mixéru na hustou hmotu. Přidáme pohanku, karob, koření a hněteme do těsta. V případě potřeby naředíme opatrně pomerančovou šťávou. Dle chuti můžeme ještě dosladit sirupem. Těsto by mělo být jako hodně hustá kaše. Vytvarujeme požadované tvary na pečicí papír (můžete použít perníčkové formičky, ale nevykrajujte, místo toho těsto lžičkou naneste do formičky a potom ji z papíru opatrně zvedněte). Sušíme na 42°C několik hodin, případně přes noc. Sušenky by měly být dostatečně suché, aby šly odlepit z papíru vcelku.
Marmeláda: Druhou půlku pomeranče rozmixujeme na kašičku. Chia semínka pomeleme v mlýnku na kávu a vmícháme do kaše. Dle chuti dosladíme sirupem nebo medem. Hotovo 🙂