Raw paleo nutella bez cukru se hodí do nízkosacharidového jídelníčku nebo jako večerní mlsání 🙂
Na 1 sklenici od okurek:
- 200g lískových ořechů
- 4PL raw kakaa (Lifefood)
- 1PL pravé vanilky (Lifefood)
- 4 – 5PL steviolu
- špetka soli
- 200 – 300ml vody
- 80g gelu z Irského mechu
Postup výroby gelu z Irského mechu naleznete v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem.
Ořechy namočíme přes noc do studené vody. Ráno zcedíme a rozmixujeme s gelem z Irského mechu, sladidlem, solí, kakaem, vanilkou a čerstvou vodou. Budete potřebovat výkonný stolní mixér, protože ponorný mixér by celé ořechy rozmixovat nedokázal. Druhá možnost je ořechy nenamáčet, ale předem si je namlet v mlýnku. Konzistence nutelly sice nebude tak hladká, to ovšem na chuti nijak neubere 🙂 Při mixování je potřeba si pomáhat šťouchadlem a mít trpělivost. Směs se bude mixovat minimálně minutu, spíše déle. Poté nutella vydrží v lednici několik dní. Hotovo 🙂