Raw palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších dětských raw jídel vůbec, ale pochutnají si na nich i dospělí. Navíc tento dezert neobsahuje téměř žádný tuk 🙂
Na 4 palačinky:
- 650g jablek
- 6 banánů
- 2 PL medu/sirupu z agáve
- 4 lžičky raw kakaa (Lifefood)
- 4 kapky kokosového oleje (Lifefood)
Jablka odšťavníme, šťávu vypijeme a zbylou drť rozmixujeme spolu se 2 banány s 2 PL medu/sirupu na hladkou kaši. Podložku na sušení nebo pečící papír vymažeme kokosovým olejem. Těsto velkým nožem nebo jiným šikovným nástrojem rozmažeme po podložce, aby vrstva byla všude jednolitá a stejně vysoká (cca 3 mm). Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C přibližně 4 hodiny z jedné strany a asi 2 hodiny z druhé strany, ale doba sušení se může různit dle spotřebiče.
Placka by se měla od papíru sama odlepovat a být jako ovocná kůže – pružná a ohebná. Další trik, jak učinit palačinky měkké, aby se dobře krájely, je navlhčení vodou. Použijte jemný rozprašovač nebo si navlhčete dlaně a palačinky jemně potřete. Nechte vodu chvíli pracovat. Náplň vytvoříme rozmixováním 4 banánů se 4 lžičkami raw kakaa. Na talíři můžeme pocákat trochou sirupu z agáve nebo medu a zasypat ořechy nebo sušeným ovocem. Hotovo 🙂