• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy

Ovocný chléb s rozmarýnem

20151030_091447 (Medium)Raw ovocný chléb v sobě kombinuje chuť sušených meruněk a manga s dýňovým semínkem, mákem a rozmarýnem. Přitom není jednoznačně sladký, ale spíše nasládlý. K tomuto receptu mě inspiroval řetězec Marks & Spencer s jeho bezlepkovým produktem Rosemary and apricot toast.

Jedná se o chutný M & S bezlepkový chléb, ovšem ve složení je několik věcí, které bych osobně změnila. V první řadě bych použila nesířené meruňky, dále bych produkt tvořila rovnou veganský, v BIO kvalitě a bez cukru, aby si na své přišla širší cílová skupina zákazníků.

Vytvořit recept v raw provedení už byl jen další krůček k dokonalosti, co se týče zachování maximálního obsahu živin a prospěšnosti pro zdraví 🙂

Na 12 – 14 plátků:

  • 150g pohanky
  • 50g kešu ořechů
  • 8ks sušených meruňek
  • 40g sušeného manga plátky
  • 4 PL dýňového semínka
  • 2 PL lněného semínka
  • 3 PL máku
  • 1 PL sušeného rozmarýnu
  • špetka chilli (není nutné)
  • špetka soli

Pohanku namočíme do studené vody přes noc. Poté zcedíme a rozmixujeme s kešu, 4 sušenými meruňkami, čerstvě mletým mákem, rozmarýnem a solí. Další 4 sušené meruňky nasekáme na drobné kostičky a stejně tak i sušené mango, které jsem si k původní receptuře přidala, protože proč ne… Nasekat ovoce na drobné kousky je trochu piplačka, ale vyplatí se. Dýňové semínko nadrtíme v mixéru či elektrickém mlýnku ne zcela najemno, větší kousky semínka jsou žádoucí. Vše vmícháme do těsta a přidáme také celé lněné semínko. Chilli je v tomto receptu další inovací, protože mi tam chuťově zkrátka pasovalo, ale nutné pro celkový výsledek není. Přidejte množství dle chuti, anebo nepřidávejte vůbec.

Těsto natřeme na 4mi kapkami kokosového oleje vymazanou sušící podložku nebo pečící papír v poměrně silné vrstvě, cca 5-6mm. Sušíme na program Raw v sušičce nebo na 42°C v horkovzdušné troubě nejprve 5 hodin, poté placku opatrně překlopíme na jiný tác (již bez podložky, aby vzduch proudil i zespodu) a sušíme dále 18-20 hodin do sucha až křupava, dle toho, zda máme rádi vlhčí nebo křupavější chlebík. Hotovo 🙂


« Rakytníkové křupavé placičky
5 triků, které vám pomohou zhubnout »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Souhlasím s používáním následujících souborů cookie:
Deklarace souboru cookie O souborech cookie
Nezbytné (0) Marketing (0) Analytics (0) Předvolby (0) Nezařazeno (0)
Potřebné soubory cookie pomáhají vytvořit web použitelný tak, že umožní základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup k zabezpečeným oblastem webu. Web nemůže bez těchto souborů cookie pracovat správně.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Marketingové soubory cookie slouží ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamy, které jsou relevantní a které se týkají individuálního uživatele, a tím hodnotnější pro vydavatele a inzeráty třetích stran.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie služby Analytics pomáhají vlastníkům webů porozumět tomu, jak návštěvníci komunikují s weby shromažďováním a hlášením informací anonymně.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie předvoleb umožňují webu zapamatovat si informace, které mění způsob chování nebo vzhledu webu, například upřednostňovaný jazyk nebo oblast, ve které se pracujete.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Neklasifikované soubory cookie jsou soubory cookie, které se v procesu klasifikují, společně s poskytovateli jednotlivých souborů cookie.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie jsou malé textové soubory, které mohou webové stránky využívat k zefektivnění práce uživatele. Podle zákona můžeme soubory cookie ukládat do vašeho zařízení, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas.
Nastavení Cookies