Tento raw recept jsem vymyslela pro zahradní slavnost u dcery ve škole. Zadání bylo přinést na slavnost jídlo, které bude evokovat píseň „Když se zamiluje kůň“ 🙂
A protože koně milují oves a láska prochází žaludkem, recept byl na světě 🙂
Srdíčka poslouží jako sytá svačinka a jako zdravá náhrada komerčních dětských cereálních sušenek. Polevu můžete zvolit také čokoládovou.
Na 1 plech srdíček:
- 1 hrnek raw ovesných vloček
- 2 banány
- hrst malin
- 2 PL medu/sirupu
- 2 PL citronové šťávy
- 2 PL chia semínek
- kustovnice na ozdobu
- kokosový cukr a citronová šťáva na polevu
Banány a maliny rozmixujeme s medem a citronem na kaši a vmícháme oves a chia semínka. Těsto necháme trochu odležet a poté znovu prohněteme. Formičky vždy naplníme těstem a těsto do nich prsty vtlačíme. Poté formičky nadzvedneme a těsto vypadne na sušící podložku. Já jsem si podložku ještě pro jistotu vymazala pár kapkami kokosového oleje.
Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě 12 hodin, přičemž asi 4 hodiny před koncem sušení srdíčka otočíme. Polevu vyrobíme pomocí kokosového cukru a citronu tak, jak jsme zvyklí u klasické citronové polevy. Poleva tedy nebude raw, ale to nám nevadí, protože kokosový cukr neobsahuje enzymy, které bychom záhřevem zničili.
Potřeme srdíčka polevou a ozdobíme kustovnicí. Poté necháme v lednici polevu ztuhnout. Hotovo 🙂