Pokud máte rádi kokosovou chuť společně se sladkou kvalitní čokoládou, tento raw dezert vás nadchne.
Jedna porce přitom zasytí dvě osoby, takže se o dortík můžete podělit s někým ze svých nejbližších 🙂
Na 1 dortík:
- 100g strouhaného kokosu
- 5 PL Gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 3 PL xylitolu
- 5 PL raw nebo vegan mléka
- 40g raw čokolády (například od Lifefoodu)
- plátek mandarinky nebo pomeranče
Kokos rozmixujeme nasucho v mixéru nebo umeleme v mlýnku na jemný prášek. Dále rozmixujeme společně s gelem z Irského mechu, xylitolem a mlékem. Naplníme formičku a dáme mrazit. Zatím si ve vodní lízni rozehřejeme čokoládu. Já jsem ji trochu rozředila ještě raw lískooříškovým mlékem, aby byla vláčnější a po ztuhnutí měkčí. Touto polevou polijeme dortík ve formičce a opět dáme mrazit cca na 30 minut. Nakonec formičku opatrně odstraníme (trošku ji na bocích v několika místech stlačte, aby se celá vnitřní strana kovu odlepila od dortíku, a potom s ní jemně ve vzduchu zatřeste směrem dolů, dortík by se měl sám z formy povysunout). Ozdobte plátkem citrusu. Hotovo 🙂