Raw krekry jsou skvělou variantou pro svačinky na cesty nebo do práce. Obsah lněného semínka a avokáda dodá chlebíčkům důležité omega 3 mastné kyseliny pro imunitu, dobrou náladu a výživu mozku 🙂
Na 1 plech:
- 100g pohanky lámanky
- 1/2 avokáda
- 2 PL lněného semínka
- 2 PL dýňového semínka
- 1 – 1,5 PL kari
- 1,5 – 2 PL medu/sirupu
- 1 – 1,5 PL lahůdkového droždí
- sladká paprika dle chuti
- 1 ks sušené rajče (není nutné)
- 2 špetky soli
Lněné semínko namočíme na 5 hodin do studené vody. Poté zcedíme přebytečnou kapalinu a ponecháme pouze semínko obalené gelem. Smícháme s lámankou a utřeme s avokádem, medem, kari, paprikou, solí a droždím. Dýňové semínko nadrtíme ne zcela na prášek v mlýnku, sušené rajče rozemeleme na prášek a vše vmícháme do těsta.
Sušící podložku nebo pečící papír vymažeme 4 kapkami kokosového oleje. Těsto rozmažeme na podložce do placky o síle cca 3-4mm. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušené troubě na 42°C 6 hodin. Poté placku otočíme a již bez podložky sušíme další cca 2 hodiny. Nakrájíme na požadované tvary. Hotovo 🙂
Placky uchováváme v pokojové teplotě a otevřené nádobě.