Jemné raw nugátové bonbony nadchnou děti i návštěvy 🙂
Na čokoládu budeme potřebovat kakaové máslo, které seženete v raw bio kvalitě od Lifefoodu. Jako náplň použijeme raw krém Lískooříškový sen. Stačí ho malé množství.
Na 5 bonbonů o průměru 5 cm:
- 65g kakaového másla (Lifefood)
- 30g kešu ořechů
- 3 PL medu/sirupu z agáve
- 1 lžička pravé vanilky v prášku (Lifefood)
- 5 lžiček lískooříškového krému (Lifefood)
- 1 PL kakaového prášku odtučněného (Lifefood)
Máslo rozpustíme ve vodní lázni. Kešu ořechy umeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek (pokud melete množství menší než 100g, použijte raději mlýnek). Máslo, kešu, kakao, vanilku a med/sirup rozmixujeme. Z lískooříškového krému uválíme malé kuličky (na jednu kuličku budeme potřebovat asi lžičku krému). Do formiček nalijeme trochu čokolády a necháme deset minut v mrazáku ztuhnout. Poté umístíme kuličky a trochu je zploštíme. Zalijeme opět čokoládou. Necháme dalších cca 30 min v mrazáku ztuhnout. Hotovo 🙂