Rychlé slané zpestření svátečního stolu 🙂
Záměrně neuvádím množství ingrediencí, protože záleží, jak velkou zvolíte formu na puding a jak moc ho chcete mít hustý.
- zelenina dle chuti (já jsem dala 1 červenou řepu)
- mandle
- slunečnicové semínko
- dýňové semínko
- sušená rajčata
- kustovnice
- balení agaru (rostlinná želatina)
- jablečný ocet
- med/sirup z agáve
- chilli
Mandle a semínka přes noc namočíme. Sáček agaru rozpustíme v teplé vodě (1 litr) a přivedeme k varu. Poté vypneme a přelijeme do chladné nádoby a občas promícháme.
Červenou řepu nastouháme nebo použijeme spiralizér. Mandle a semínka zcedíme a propláchneme. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Mandle nasekáme nahrubo. Formu na puding vyložíme potravinovou folií a naplníme směsí řepy, mandlí, semínek, rajčat a kustovnice. Počkáme, až nám vystydne agar na teplotu těla, případně malinko teplejší. Poté vmícháme jablečný ocet, med a chilli dle chuti (já dávám několik lžic octa a několik lžic medu). Zalijeme náplň ve formě a necháme zchladnout v lednici nebo mrazáku. Poté pomocí fólie přeneseme na mísu či talíř. Krájíme ostrým nožem pilovacím pohybem. Hotovo 🙂