- 1 kg mrkve
- 1 mango
- 1 avokádo
- jablečný ocet
- datlový nebo agáve sirup
- mletý sušený zázvor (nemusí být)
- 2 nori řasy
- tamari nebo nama shoyu
Mrkev odšťavníme nebo najemno nastrouháme a HODNĚ vyždímeme. Smícháme ji s polévkovou lžící octa a trochou sirupu (půl polévkové lžíce až lžíce), zasypeme trochou zázvoru (kdo nemá rád pálivé, nepřidává) a promícháme. Avokádo a mango nakrájíme na nudličky. Rozprostřeme nori na podložku, do středu dáme široký pruh mrkve, utlačíme, na jeho střed dáme proužky z nudliček ovoce a na ně opět přitlačíme vrstvu mrkve. Navlhčíme spodní i horní okraj nori octem a zabalíme sushi. Krájíme ostrým nožem. Já si toto sushi ani nenamáčím do tamari, je vynikající jen tak 🙂