Kdo má rád povidla, určitě uvítá možnost připravit si je v raw variantě ze sušených švestek. Jako další ingredienci do povidel jsem použila mango, protože jeho chuť se se švestkami dokonale doplňuje. Můžete samozřejmě ale použít i jiné ovoce (banán, jablko, hrušku atd.) 🙂
Na 2 porce:
- 2 větší mrkve
- 1 mango
- 80g sušených švestek
- 2 ks sušeného melounu cantaloupe (nebo jiné sušené ovoce na ozdobu)
Mrkev nakrouháme na spiralizéru, škrabkou nebo nahrubo nastrouháme. Švestky nasekáme nadrobno a vložíme do mixovací nádoby spolu s pokrájeným oloupaným mangem. Rozmixujeme do hladké kaše, ačkoli malé hrudky v kaši také nejsou na škodu. Vše ozdobíme kostičkami sušeného melounu nebo jiným sušeným ovocem. Ihned podáváme. Hotovo 🙂