Raw zdravé domácí mozartovy koule, to nadchne každého 🙂
Na těsto použijeme raw pistácie a raw karob, oboje můžete koupit od Lifefoodu.
Na 9 kuliček:
- 20g raw pistácií (Lifefood)
- 1/3 lžičky pravé vanilky (Lifefood)
- 1/2 PL medu/sirupu z agáve
- 40g kešu ořechů
- 1 PL raw karobu (Lifefood)
- 1 PL raw kakaa (Lifefood)
- 1 PL medu/sirupu z agáve
- 2 lžičky vody
- 80g bio mandlí (Lifefood)
- 2,5 PL medu/sirupu z agáve
- 5 kapek vody
- 10g raw kakaového másla (Lifefood)
- 3/4 PL sirupu z agáve
- 1,5 PL raw kakaa
Začneme zeleným těstem. Pistácie umeleme v mlýnku na jemný prášek, smícháme s vanilkou a medem/sirupem a vyválíme váleček, který rozdělíme na 9 dílků. Z každého dílku vyválíme kuličku.
Pokračujeme hnědým těstem. Kešu ořechy umeleme na prášek, smícháme s kakaem a karobem (raw karob má jinou chuť než ten obyčejný a pro výslednou chuť těsta je podstatný), přidáme med/sirup a v případě, že se těsto drolí, opatrně 2 kávové lžičky vody. Opět vyválíme váleček, rozdělíme na 9 dílků, každý dílek rozválíme na placičku a obalíme v ní zelenou kuličku.
Další krok je béžové těsto. Mandle umeleme na prášek, smícháme s medem/sirupem a v případě potřeby s pár kapkami vody. Vyválíme váleček, rozdělíme ho na 9 dílků, z každého dílku vyválíme placku a obalíme v ní hnědé kuličky.
Poslední krok je poleva. Kakaové máslo rozpustíme v misce ve vodní lázni. Přidáme kakao a sirup z agáve (lépe se rozpouští v másle než med, ale také by to s medem šlo), můžeme přidat epatrné množství soli (ale není to nutné) a v polevě vyválíme všechny kuličky. Pokládáme je na talíř, pečící papír či jinou podložku a dáme ztuhnout na chvilku do mrazáku. Hotovo 🙂
Pokud děláte větší množství kuliček, můžete na zpracování ořechů použít výkonný mixér.