Raw makronky ze sušené moruše a raw karobu jsou lehkým cukrovím téměř bez obsahu tuku 🙂
Pokud vám tedy chutná sušená moruše, tuto dobrotu si užijete 🙂
Na 10 makronek:
- 200g sušené moruše
- 4 PL raw karobu
- 2 PL vody
- 1 banán
- 2 PL gelu z Irského mechu (lze nahradit 1/2 lžící psylia), (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 1 PL psylia
- 1/2 PL raw kakaa
- 1/2 PL xylitolu
Moruši umeleme ve výkonném mixéru nebo elektrickém mlýnku na prášek. Smícháme s 2 PL karobu a vodou, až vznikne těstíčko. Sušící podložku vymažeme pár kapkami kokosového oleje a pomocí kulaté formičky na slepované cukroví tvoříme na podložce kolečka tak, že do formičky vždy vmáčkmene trochu těsta a udusáme prstem, aby vzniklo cca 5-7mm tlusté kolečko.
Kolečka sušíme 4 hodiny v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C. Poté otočíme a sušíme další 4 hodiny. Náplň vytvoříme rozmixováním banánu, gelu z Irského mechu, psylia, 2 PL karobu, kakaa a xylitolu. Pokud nemáte gel z Irského mechu, můžete dát místo něho cca 1/2 PL psylia navíc. Výsledná konzistence by měla být jako hodně tuhý puding.
Makronky naplníme a slepíme. Hotovo 🙂