O skvělých vlastnostech medově sladké moruše už jsem psala v tomto receptu. V létě navíc můžete moruši trhat zralou a čerstvou přímo ze stromů (rostou volně i v městských v parcích), nebo pokud zrovna není její doba, můžete použít moruši sušenou, zakoupenou v bio obchodě, na trhu, nebo na internetu.
Na 1 porci:
- 4 vrchovaté hrsti čerstvé moruše
NEBO
- 2 hrsti sušené BIO moruše (Lifefood)
- 2 banány
- 1 PL RAW kakaa (Lifefood)
- 1 PL kustovnice (Goji)
Moruši opláchneme (sušenou oplachovat nemusíme, ale můžeme ji na chvíli namočit, aby změkla) a rozmixujeme spolu s jedním banánem a kakaem. Pokud jste použili namočenou sušenou moruši, nevylívejte vodu, ale část nebo celou vodu použijte do směsi. Kaši ozdobíme druhým nakrájeným banánem a kustovnicí. Hotovo 🙂
- Čerstvá zralá moruše bílá
- Mixujeme 10 vteřin.