Rychlá nepečená RAW miniroláda, kterou stačí nechat ztuhnout v chladu 🙂 Hodí se jako cukroví nebo jako dezert k čaji pro návštěvy.
Ingredience na 20ks pavích oček o velikosti 5 cm:
- 140g kešu ořechů
- 20g chia semínek
- 20g lněných semínek
- 20g kokosové moučky
- 20g kakaového másla
- 4 PL medu/sirupu z agáve
- 4 lžičky karobu
- 1 lžička zeleného ječmene
Ořechy (kromě pěti ořechů, které si dáme stranou) rozdělíme na dvě stejné hromádky o 70ti gramech. Obě poloviny umeleme na prášek. Do první části přidáme umletá lněná semínka, do druhé části umletý kokos (strouhaný kokos je většinou dost hrubý, pro naše těsto bude lepší ho také ještě pomlet v mlýnku najemno). Chia semínka také umeleme a rozdělíme napůl do obou směsí. Následně do směsi s kokosem přidáme zelený ječmen a do druhé směsi se lněným semínkem přidáme karob. Dobře promícháme, aby se rozmělnily všechny hrudky. Ořechy, které jsme si na začátku dali stranou, nasekáme na asi 0,5cm velké kousky a vmícháme do zeleného těsta. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a během tohoto ohřívání už vmícháme i med nebo sirup. Poté polovinu tekutiny zahněteme do zelené směsi a druhou do hnědé směsi. Zeleného těsta bude patrně o trochu méně, ale to je v pořádku.
Mezi dvěmi fóliemi vyválíme nejprve hnědé těsto do obdélníku. Následně vedle mezi dalšími dvěmi fóliemi rozválíme zelené těsto. Vrchí fólie odstraníme a zelené těsto pomocí spodní fólie překlopíme na hnědou vrstvu. Těsto by mělo na fólii držet přilepené, takže se jedná o snadný krok.
Vycentrujeme těsto tak, abychom měli jeden hnědý okraj větší. Tento okraj bude poté z vnější strany rolády, bude spirálu tedy uzavírat. Odstraníme fólii a pomocí spodní fólie pod hnědým těstem zabalíme z obou vrstev roládu. Dbejte na to, aby na sebe těsta během balení těsně přiléhala, jinak by vám uvnitř rolády vznikla mezera. Roládu necháme chvíli v mrazáku, kde velmi rychle ztuhne. V tomto stavu je ideální ji nakrájet pilovacím pohybem ostrým nožem. Ucháváme v lednici v otevřené nádobě. Hotovo 🙂