Miluju RAW pizzu, ale problém je, že její příprava trvá dlouho. Proto jsem vymyslela těsto, jehož příprava vám zabere zlomek času 🙂
Jako koření na pizzu jsem použila zeleninové chipsy, které seženete v bio obchodech. Chipsy si samozřejmě můžete vyrobit v sušičce sami 🙂
Ingredience na 10 pizz:
- 200g slunečnicového semínka
- 100g sušených rajčat (ne v oleji)
- 3 menší čerstvá rajčata
- 1 jarní cibulka
- 1 žlutá kapie
- 2 PL sirupu z agáve
- 1 PL jablečného octa
- 1/2 PL shoyu omáčky
- hrst cibulových chipsů (Lifefood)
- hrst mrkvových chipsů (Crispy Natural)
Slunečnici umeleme na prášek a smícháme s 1 PL jablečného octa, 1 PL sirupu z agáve a shoyu omáčkou. Uhněteme tuhé těsto, vyválíme z něho válec o průměru cca 6 cm a nakrájíme jej asi na 1 cm tlustá kolečka. Z koleček potom vytvoříme tenší placky a na pečícím papíře sušíme v horkovzdušné trubě nebo sušičce cca 3 hodiny. Sušená rajčata mezitím namočíme na hodinu do vody. Poté slijeme a důkladně vyždímeme. V mixovací nádobě smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a 1 PL sirupu z agáve a rozmixujeme na kašičku. Hrubší textura je žádoucí. Zeleninové chipsy rozdrtíme v hmoždíři a smícháme v kořenící směs. Když jsou placky usušené, naneseme na každou rajčatový dip, zdobíme nudličkami nebo kostičkami kapie a kolečky cibule. Nakonec zasypeme zeleninovým kořením. Dobrou chuť! 🙂