Věděli jste, že pomocí odšťavňovače můžete také vyrábět raw zmrzlinu? Funkce, která se o to postará, se jmenuje homogenizace. Pokud tedy máte odšťavňovač s homogenizací, poteče vám zmrzlina z přístroje rovnou do kornoutku. Nebo do melounové misky 🙂
Na 2 porce:
- 1 meloun Charentais
- 1 banán
- sirup z agáve nebo jiný sirup na přislazení
Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu vydlabeme. Umístíme ji do igelitového sáčku a necháme zmrazit. Já jsem přidala do sáčku ještě rozkrájený banán, aby zmrzliny bylo víc. Obě polokoule slupky také zabalíme do sáčku a také zmrazíme, budou z nich krásné mističky. Když je dužina zmrzlá, nastavíme odšťavňovač na homogenizaci (v případě mého Kuvingsu to znamená jen vyměnit vnitřní pouzdro) a zmrzlé kousky dužiny vkládáme do šneku. Misku na zmrzlinu pootáčíme, aby se nám zmrzlina skládala do nádoby rovnoměrně. Na obrázku se zdá hmota tuhá, ale na dotek je zmrzlina opravdu měkká a hladká. Zakapeme sirupem a je hotovo 🙂