Raw sladké perníčkové placičky se výborně hodí na svačinku do práce, školy i na cesty.
Radost vám udělají ale například i jako součást vyvážené snídaně 🙂
Na 20ks placiček:
- 150g mandlí
- 1 banán
- 1/2 PL skořice
- 2 PL xylitolu/medu
- 1/2 lžičky vanilky
- 3 PL lněného semínka
- 1 lžička raw kakaa
- malá špetka soli
- 40g raw čokolády
Mandle umeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek. Drobné kousky mandlí tu a tam nejsou na škodu. Prášek smícháme s rozmixovaným banánem, skořicí, xylitolem/medem, vanilkou, celým lněným semínkem, kakaem, solí a uhněteme těsto.
Sušící podložku nebo pečící papír vymažeme pár kapkami kokosového oleje, těsto překryjeme potravinovou fólií a přes tuto fólii ho vyválíme, aby nám vznikla tenká soudržná placka. Potom fólii opatrně odstraníme.
Placku sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C cca den a půl. V polovině této doby placku otočíme. Placku nakrájíme na požadované tvary a ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu. Polevou natíráme pouze polovinu placiček a pouze z jedné strany. I tak budou perníčky sladké dostatečně 🙂 Můžeme posypat sekanými oříšky nebo sušeným ovocem a necháme ztuhnout. Hotovo 🙂